Beauty House колагенски центар

 • Beauty House, Колагенски центар на ул. Теодосиј Гологанов бр. 112 вл 1, стан 22 тел. 02 5127-833

ГУНА БИОлифтинг-Природна метода на подмладување

Колагенски Bio Lifting – терапија со ГУНА медицинските средства на база на колаген. Апликацијата на овој колаген поттикнува биолошки одговор од страна на нашиот организам со стимулирање на продукција на сопствен колаген, со што се подобрува структурата на колагенските влакна и консеквентно на сите анатомски структури во кои е присутен колагенот. Особено во областа на дерматологијата и естетската медицина, Гуна колагенот може да се аплицира на повеќе регии од телото, особено за спречување на физиолошкото стареење и како сигурен и безбеден производ за anti-aging ревитализација на лицето. Гуна колагенот има особена употреба при следните индикации:

 • Ревитализирачки третман на зрела кожа (лице, врат, деколте и шаки/раце);
 • Ревитализирачки третман на мрсна кожа склона на акни, црвенило, оток;
 • Лифтинг и затегнување на опуштена кожа (лице, врат, подбрадок, деколте, очни капаци, гради, внатрешна страна на надлактица и натколеница);
 • Редуцирање на локална адипозност (масно ткиво) во пределот на абдомен, бедра, колено и др. регии;
 • Редуцирање и елиминирање на целулит;
 • Редуцурање и елиминирање на лузни, стрии, флеки и др.

При примена на ГУНА колагенот не се воочени несакани дејства, алергиски реакции, ниту интеракции со други лекови и пациентите добро ја поднесуваат нивната примена. ГУНА медицинските средства на база на колаген ги задоволуваат очекувањата и на пациентите и на лекарите.

За пациенти кои не сакаат инјектирање постои специјално дизајниран апарат GUNAPHORESIS (GPH) како алтернатива за транскутана апликација (безиглена мезотерапија) на Гуна колаген. 

Апаратот GUNAPHORESIS (GPH) работи на принцип на РЕЗОНАНТНА МАГНЕТОФОРЕЗА што претставува иновативен инструментален метод, наменет за транскутано воведување на Гуна  колаген.  Се базира на:

 • Традиционална магнетна терапија (ELF-Extremely Low Frequency fields-поле со екстремно ниска фрекфенција ≤100 Нz)
 • Резонантна електромагнетофореза (modulated ELF fields)

Времетраење: 30 мин.

ГУНА БИОтерапија-природна метода за мускулно-скелетни патологи

Колагенска Биотерапија – терапија со ГУНА медицинските средства на база на колаген кои се аплицираат локално на засегната регија со цел да ги заменат, зајакнат, реструктурираат и заштитат ткивата на мускулно скелетниот аппарат (мускули, тетиви, лигаменти, зглобни капсули, коски, рскавици) преку подобрување на анатомската структура и функција на колагенските влакна и структурите кои ги содржат, истовремено обезбедувајќи механичка поддршка на засегнатата регија. ГУНА медицинските средства на база на колаген ја подобруваат мобилноста и функционалноста и дејствуваат директно на болката. Гуна колагенот има особена употреба при следните индикации:

 • Мускулно-скелетни нарушувања предизвикани од артритис, остеоартритис, ишијалгични болки, болки во колено, рамо, лакт, колк, шаки, стапало, болки во вратот, грбот и појасниот дел на р’бетниот столб, истегнување на мускулите, синдром на карпал тунел, неуралгии, мигренозни главоболки и др.
 • При нивната примена не се воочени несакани дејства, алергиски реакции, ниту интеракции со други лекови и пациентите добро ја поднесуваат нивната примена. ГУНА медицинските средства на база на колаген ги задоволуваат очекувањата и на пациентите и на лекарите.

За пациенти кои не сакаат инјектирање постои специјално дизајниран апарат GUNAPHORESIS (GPH) како алтернатива за транскутана апликација (безиглена мезотерапија) на Гуна колаген. 

Апаратот GUNAPHORESIS (GPH) работи на принцип на РЕЗОНАНТНА МАГНЕТОФОРЕЗА што претставува иновативен инструментален метод, наменет за транскутано воведување на Гуна  колаген.  Се базира на:

 • Традиционална магнетна терапија (ELF-Extremely Low Frequency fields-поле со екстремно ниска фрекфенција ≤100 Нz)
 • Резонантна електромагнетофореза (modulated ELF fields)

Времетраење: 10-15 мин.

 • Аnti-aging ревитализација на лице, сигурен и безбеден производ за ревитализација на лицето.
 • Ревитализирачки третман за зрела кожа (лице, врат, деколте и раце)
 • Ревитализирачки третман на мрсна кожа склона на акни, црвенило, оток.
 • Лифтинг и затегнување на опуштена кожа
 • Редуцирање на локална дебелина

Медицинска масажа на грб

Болките во грбот се чести кај повеќето од нас. Медицинската масажа може да помогне во опуштање на спазамот и ригидноста на мускулите. Ефективен третман за ослободување од стресот, болката и напнатоста во мускулите. При болки во грбот, ја препорачуваме

медицинската масажа изведена од страна на физиотерапевт како би помогнала во подобро движење и олеснување на болката на засегнатата област.

*Масажите ги изведува физиотерапевт.

Времетраење: 30мин

Салонот поседува и иновативна машина Fit Roll, за која што повеќе информации можете да погледнете на линкот: http://aquamarin.mk/index.php/fitroll/

Локација на салонот: