TAMANU ARNICA

TAMANU ARNICA ™ Смирувачки крем со растителни екстракти                                     БЕЗ ПАРАБЕНИ

Смирувачки и навлажнувачки крем со растителни екстракти за многу сува кожа на возрасни и деца. Може да се применува и после изложеност на сонце, ветер и студ, давајќи и на кожата чувство на олеснување и благосостојба. Таману-Арника содржи високо квалитетни состојки, вклучувајќи избор на растителни екстракти: состојки од Европски растенија, како што е Arnica montana (добро воспоставена употреба при повреди од различно потекло), Calendula officinalis (позната по своите смирувачки својства), и Nymphaea alba (со добро позната способност за обновување на оштетување на кожата) се поврзани со Полинезиски растенија чијашто традиционална употреба е одобрена од неодамнешни научни студии. Маслото од Таману (Calophyllum tacamahaca) има извонредни смирувачки, омекнувачки, заштитни својства и ги поддржува процесите за обновување на кожата. Gardenia tahitensis, амблемот на Тахити, кој се смета за цвет на убавина на совршеност, употребуван со векови за многу сува и збрчкана кожа.

Начин на употреба: нанесете на кожата иритирана од агенси од животна средина, по изложување на сонце, врз површината на пелена, и во сите оние случаи кога е неопходно да се смири црвенило од различно потекло. Масирајте до целосно впивање. Клучни состојки: Хидрогенирано масло од кокос, масло од семе одCalophyllum tacamahaca, екстракт од цвет од Nymphea alba, екстракт од цвет од Gardenia tahitensis, екстракт од цвет од Arnica montana, екстракт од цвет од Calendula officinalis. Пакување, туба нето тежина 75 мл. Рок на траење: 12 месеци од отварање. Произведено во Италија.