БИОАПИФИТ АНТИАТОПИСКА МАСТ

Aнти-атописка маст, 50 мл.                                           Медицинско средство

Пред употребата на анти-атописка маст Bioapifit® прочитајте го упатствота за употреба, кое содржи важни информации за тоа на што треба да обрнете внимание при користењето на овој медицински производ. Зачувајте ја оваа инструкција, можеби ќе треба повторно да го прочитате. За повеќе информации прашајте го вашиот лекар или фармацевт. Доколку симптомите траат по одредено време, консултирајте се со доктор. Иако тие не беа забележани во спроведените истражувања, нема несакани ефекти, во случај на можни несакани ефекти исто пријавете го тоа кај вашиот лекар или фармацевт.

СОСТАВ: Glycerin, Prunus Amygdalus Dulcis oil, Mel (certified organic), Cera flava, Helichrysum italicum flower extract, Nigella sativa seed oil, Oenothera biennis oil, Argania spinosa kernel oil, Theobroma Cacao, Calendula officinalis flower extract, Matricaria chamomilla flower extract, Lavandula officinalic flower extract, Achillea millefolium extract, Salvia officinalis extract, Plantago major leaf extract, Olea europaea leaf extract, Melaleuca alternifolia leaf oil, Thymus vulgaris kt. timol oil, Origanum vulgaris oil.

ИНДИКАЦИИ: Bioapifit® анти-атописка маст е индицирана за ублажување на симптоми како што се сува кожа, нарушена функција на епидермална бариера, чешање, лупење, печење, црвенило, зголемување на pH вредноста на кожата кај:

 • Атопичен дерматитис
 • Себороичен дерматитис
 • Неуродермитис
 • Периорален дерматитис
 • Псоријаза
 • Еритродермија
 • Лихен планус I

НАМЕНА: Bioapifit® анти-атописка маст е наменета за ублажување на симптоми како сува кожа, нарушена функција на епидермалната бариера, чешање, лупење, печење, црвенило, зголемување на pH на кожата поврзано со хронични, неинфективни воспалителни кожни болести како што се: атопичен дерматитис, себореичен дерматитис, невродерматитис, периорален дерматитис, псоријазис вулгарис, еритродерма, Лихен планус I.

ДЕЈСТВО: Bioapifit® анти-атописка маст е медицински производ од класата IIa што помага да се ублажат знаците/симптомите како што се сува кожа, нарушена функција на епидермалната бариера, чешање, лупење, печење, црвенило, зголемување на pH вредноста на кожата поврзани со хронични, неинфективни воспалителни болести  на кожата како атопичен дерматитис, себороичен дерматитис, неуродермитис, периорален дерматитис, вулгарна псоријаза, еритродерма, лихен планус I, со примена на физичко-механички механизам на дејство. Маст благодарение на состојките со хидратантен, навлажнувач, емолиентно, смирувачко, дејство за прилагодување на pH а ефектот на обложување функционира на следниов начин:

 • создава заштитен слој на оштетената кожа кој смирува симптоми:

– со спречување на контакт на патогени и алергени со оштетена кожна бариера

– спречување на транс-епидермална загуба на вода и соодветно сушење на кожата

 • го стимулира обновувањето на функцијата на епидермалната бариера со оптимизирање на хидратација на кожата, спречување транс-епидермална загуба на вода и намалување на pH вредноста на кожата според здрав опсег,
 • ја отстранува лушпестата површина на кожата поради омекнувачкото дејство на мацерати и растителни масла,
 • го ублажува лупењето, печењето, црвенилото и чешањето, има навлажнувачко, смирувачко и омекнувачко дејство на глицерин и мед во комбинација со растителни масла и масни мацерати.

ПАКУВАЊЕ: Туба со 50 mL маст во картонска кутија.

КОНТРАИНДИКАЦИИ: Тие не се познати.

МЕРКИ НА ПРЕТПАЗЛИВОСТ: Не е погоден за доенчиња и деца под 12 години. Не користете во случај на преосетливост на било кој состојка на производот. Избегнувајте контакт со очите. Не јадете, не голтајте. Контактирајте со вашиот лекар доколку се проголта. Во случај на случаен контакт со очите, веднаш исплакнете со многу вода.

ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА УПОТРЕБА: Нанесете ја маста на зафатените делови од кожата 5-6 пати на ден. Времетраењето на третманот зависи од видот на болеста и сериозноста на симптомите. Производот може да се користи 28 дена континуирано.

РОК НА ТРАЕЊЕ: Отпечатено на кутијата и се однесува на оригиналот затворен и правилно складиран производ. По отворањето, производот е безбедно да се користи уште 3 месеци.

НАЧИН НА ЧУВАЊЕ: На темно место, на температура под 25 ° C, Вон дофат на деца.

ПРОИЗВОДИТЕЛ: APIHERBAL d.o.o, Dubrava 124, 10040 Zagreb, Hrvatska

ЕКСКЛУЗИВЕН ЗАСТАПНИК И ДИСТРИБУТЕР ЗА МК: АКВАМАРИН МЕДИ ВЕЛНЕС ДОО

Бул. Мит. Теодосиј Гологанов 112-1/22 Скопје, тел. 02 5127 833, akvamarinmv@gmail.com

МЕДИЦИНСКО СРЕДСТВО: СЕ 0477

Регистрација во Агенција за лекови: 14-241/2

Превземете го Упатството за употреба:

STR 3 Anti-Atopiska mast