NATUR 3


Навлажнувачки и ревитализирачки крем – ГРАДИ  

Натур 3 е иновативен козметички крем специјално дизајниран да ја исхранува и навлажнува областа на градите. Неговата брза апсорпција, не-мрсна текстура е пријатна на допир. Неговата формулација вклучува растителни екстракти со стимулирачко и тонизирачко дејство и природни активни состојки кои помагаат во спротивставувањето на спуштање на ткивото и промовираат зацврстување на оваа област. Употребата на Натур 3 може да продолжи дури и во периодот на пременструалната засегнатост на градите.  

Начин на употреба: Нанесете на градите со нежна масажа, наутро и навечер

КЛУЧНИ СОСТОЈКИ

Цветна вода од Lilium candidum : редуцира благ хормонски дефицит и ја олеснува напнатоста на градите.
Екстракт од корен од Echinacea angustifolia: го стимулира имуниот систем.
Екстракт од цвет/лист/стебло од Echinacea purpurea: го редуцира воспалението на серозните мембрани (болни чворчиња).
Екстракт од Gallium aparine: има силно трофична активност врз ткивата намалувајќи ја задебеленоста на фиброзните ткива.
Екстракт од лист од  Thuja occidentalis: ги редуцира пролиферативните процеси кои ја вклучуваат кожата и жлездениот епител.