PET KIDNEY FORMULA

PET KIDNEY FORMULA Придонесува за добросостојба засегната од редуцирана функција на бубрезите и уринарниот тракт

PET KIDNEY FORMULA е комплементарни храна за кучиња и мачки.

Состав: Масло од јачмен, растителни масла и масти од соја 8% и ленено семе од 8%, малтодекстрин, моно- и диглицериди на палмово масло, сируп со глукоза, Производи од преработка на растенија ( Lespedeza capitata 1% (10000 mg), Solidago virgaurea 1% (10000 mg ), Betula pubescens , Fraxinus excelsior ), Концентрирани феноли и полифеноли од хидролизирана лигноцелуза, глукозамин сулфат 2,5% (25000 мг), карбонат калциум, рибино масло, сув хидролизиран пијалак на пијалак.

Додатоци на кг. Средства за врзување, антикаики и коагуланси :E554 натриум и синтетички алуминиум силикат. Аминокиселини: 3c301 DL-метионин, технички чист 25000 mg. Витамини : 3a370 таурин 1000 мг. Конзерванси: E330 лимонска киселина. Ароми: Уртица урени 10000 мг.

Упатство за употреба: Дополнителните извори може да се дадат директно во устата на вашето домашно милениче, само во чинија или да се мешаат со храна. Кај мачките, се предлага да се аплицира GUNA PET formula веднаш околу устата или на задниот дел од шепа, за да се обезбеди спонтана администрација.

Препорачана дневна количина: Кучиња и мачки до 5 кг : 1 g 1-2 пати на ден. Кучиња и мачки од 5 до 10 кг : 2 g 1-2 пати на ден. Кучиња и мачки од 10 до 20 кг : 3 g 1-2 пати на ден. Кучиња од 20 до 30 кг : 4 g 1-2 пати на ден. Кучиња над 30 кг : 5 g 1-2 пати на ден.

Чувајте на ладно и суво место. Користете го производот во рок од 30 дена по отворањето. 1 g одговара на приближно 1 см паста.

Произведено во Италија. Генерален застапник Аквамарин Меди Велнес Скопје Бул. Мит. Теодосиј Гологанов 112-1/22 Скопје, тел 02 5127 822 www.aquamarin.mk, маил: akvamarinmv@gmail.com Пакување, туба нето тежина 50 g. Рок на траење: на амбалажа.