БИОАПИГИН ВАГИНАЛЕТИ

Bioapigin вагиналети            Блистер со10 вагиналети, 3 г. Медицинско средство

Внимателно прочитајте го упатството за употреба, кое содржи важни информации за тоа на што треба да посветите внимание при користењето на ова медицинско средство. Зачувајте го ова упатство, можеби ќе треба повторно да го прочитате. За повеќе информации прашајте го вашиот лекар или фармацевт. Доколку симптомите траат по одредено време, консултирајте се со доктор. Иако во спроведените истражувања не беа забележани никакви несакани појави, во случај на можни несакани појави истите пријавете ги кај вашиот лекар или фармацевт.

СОСТАВ: Една вагиналета 3 g содржи: хидрогенизирани коко-глицериди (Whitepsol E75); пчелин восок (Cera alba); мацерат од растителни видови: цвет од невен (Calendula officinalis L.), лист од широколистно дрво (Plantago major L.), цвет од камилица (Matricaria chamomilla L.), цвет од лаванда (Lavandula officinalis L.), надземен дел од равнец (Achillea millefolium L.), листмудрец (Salvia officinalis L.), лист и стебло на врчета (Alchemilla vulgarisЛ.); етерично масло од австралиско чајно дрво (Melaleuca alternifolia), темјан (Thymus vulgaris kt. Thymol) и оригано (Origanum vulgare).

ИНДИКАЦИИ: Bioapigin вагиналети се индицирани при:

  • Покачен pH на вагина
  • Вагинален исцедок
  • Непријатен вагинален мирис
  • Иритации, печење, јадеж, едем во регија на вулва и вагина
  • Сувост на вагината
  • dispareunia

НАМЕНА: Bioapigyn® вагиналети се наменети за жени над 18 години, во репродуктивна возраст и оние во менопауза/постменопауза за ублажување на симптомите на вулво-вагинални нарушувања предизвикани од зголемување на вагиналниот pH, со карактеристичен вагинален исцедок, сувост на вагината, диспареунија, непријатен вагинален мирис, иритација, печење, јадеж, како и едем на вулво-вагиналната област.

ДЕЈСТВО: Bioapigyn® вагиналети  се медицинско средство од класа II-a, кои ги ублажуваат симптомите на вулво-вагинални нарушувања, исклучиво со физички начин на дејствување. Физичките својства на комплексната смеса на состојки вклучително и низок pH (мацерат), висока вискозност и маснотија, (мацерат и хидрогенизирани коко-глицериди), емолиентно и обложувачко делување (мацерат, хидрогенизирани коко-глицериди и восок), како и ниската активност на вода (мацерат, хидрогенизирани коко-глицериди и восок) резултираат со ублажување на симптомите на вулво-вагиналните нарушувања заради:

  • Создавање на заштитен слој на вагиналната слузница, овозможувајќи нејзино опоравување и спречување на понатамошна иритација,
  • Ублажување на вагиналната сувост поради присуство на емолиенси,
  • Превенција на болка во текот на однос, како лубрикантно дејствување и создавање на заштитен слој,
  • Создавање на неповолни услови за раст, адхезија и репликација на патогените

ПАКУВАЊЕ: секое пакување содржи 10 вагиналети по 3 грама во блистер

КОНТРА ИНДИКАЦИИ: Не се познати

МЕРКИ НА ПРЕТПАЗЛИВОСТ: Не користете Bioapigyn® вагиналети ако сте бремени или доите. Препорачаната дневна доза не смее да се пречекорува. Не користете во случај на преосетливост кон која било состојка на производот.Не го користете производот ако оригиналното пакување е оштетено или отворено. Избегнувајте контакт со очи. Не ги јадете, не ги голтајте. Во случај на голтање контактирајте со вашиот лекар. Во случај на случаен контакт со очите, исплакнете веднаш со многу вода.

ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА УПОТРЕБА: Bioapigyn вагиналети се наменети само за вагинална употреба. Одделете ги двете страни на фолијата на врвот и отстранете ја вагиналетата со чисти раце. Користете го прстот за да ја внесете вагиналетата во вагината. Користете една вагиналета дневно, по можност пред спиење 10 дена во континуитет. Максималната дозволена должина на употреба е 20 дена во континуитет.

РОК НА ТРАЕЊЕ: Втиснат на кутијата и се однесува на оригинално затворен и правилно чуван производ.

НАЧИН НА ЧУВАЊЕ: На темно место, на температура под 25 ° C, подалеку од дофат на деца.

ПРОИЗВОДИТЕЛ: APIHERBAL doo, Загреб, Хрватска.

ЕКСКЛУЗИВЕН ЗАСТАПНИК И ДИСТРИБУТЕР: АКВАМАРИН МЕДИ ВЕЛНЕС ДОО Бул. Мит. Теодосиј Гологанов 112-1/22 Скопје, тел. 02 5127 833, аkvamarinmv@gmail.com

Регистрација во Агенција за лекови: 14-241/2

Превземете го Упатството за употреба:

 

STR 7 Vaginaleti i Vaginalna mast

 

STR 8 Sinergicen efekt Vaginaleti