ЕСТЕТИКА

Стареењето на кожата, особено на лицето, е сè поголема грижа за многумина, без разлика на нивната возраст или пол. Всушност, се повеќе луѓе бараат естетски третмани кои обезбедуваат посвеж, помлад и витален изглед на нивната кожа, наместо само да ги таргетираат највидливите знаци на стареење како што се брчките и темните дамки. Целта е да се добие природен ефект кој не ги менува изразот на лицето и што го намалува времето за опоравување и ризикот од несакани реакции колку што е можно повеќе.

Колагенот е ендогена супстанца присутна во човечкото тело за да обезбеди поддршка, сила и отпорност на ткивата на мускулно-скелетниот апарат и кожата. Колагенот, произведен од фибробластите и организиран во влакна, е главната компонента на мускулите, тетивите, лигаментите, коските, кожата и екстрацелуларниот матрикс.

MD-Tissue овозможува постепен и природен ефект на третман на знаците на стареење на кожата.

MD-Tissue е медицинско средство за инјектирање, наменет за употреба од квалификуван медицински персонал, дизајниран специјално за интрадермална употреба во меките ткива.

MD-Tissue е индицирано за:

 • Ревитализација на кожата на лицето, телото и скалпот;
 • Намалување на појавата на фини линии и брчки;
 • Естетско подобрување на изгледот на лузни и стрии;
 • Изедначување на тонот на кожата и намалување на темните дамки и нерамномерниот тон на кожата поради фотостареење или акни.

Предности

 • Висок безбедносен профил
 • Не се пријавени алергиски реакции
 • Биокомпатибилност
 • Може да се комбинира со други естетски третмани (филери, HA, PRP…)
 • Погоден за пациенти од сите возрасти
 • Направено во Италија од фармацевтска компанија GMP сертифицирана
 • Ексклузивен производствен процес целосно развиен и произведен во “in house”, од суровина до готово производ.
 • Производ на пазарот повеќе од 10 години

На 09.02.2022 во Гуна Милано, се одржаа тренинг за доктори од областа на апликација на Гуна колаген во естетски цели:

Во продолжение можете да ги проследите предавањата:

Speaker’s Training_ Guna Collagen Medical Device in Aesthetic medicine- Alessandro Perra_09Feb22


Speaker’s Training_ Guna Collagen Medical Device in Aesthetic medicine- Dr. Gianluca Fatuzzo_09Feb22

Брошура MD Tissue

Brochure-MD-TISSUE_Cartella MK 1

 

Гуна Колаген – Третман на лице

ТРЕТМАН НА ЛИЦЕ

 

Md Tissue и Md Matrix

MD-TISSUE-MD-MATRIX

 

Гуна Колаген пред и после Ботокс

PRED I POSLE BOTOX

 

Гуна Колаген пред и после Хијалурон

PRED I POSLE HIJALURON

http://aquamarin.mk/wp-content/uploads/2022/05/PRED-I-POSLE-HIJALURON.pdf

 

Гуна Колаген и ласер и ПРП

ГУНА КОЛАГЕН И ЛАСЕР И ПРП

 

Гуна Колаген третман на Врат и Деколте

TRETMAN NA VRAT I DEKOLTE

 

Гуна Колаген третман на лузни и стрии

TRETMAN NA LUZNI I STRII

 

Гуна Колаген третман на гради и шаки

ТРЕТМАН НА ГРАДИ И ШАКИ

 

Гуна Колаген третман на раст на коса

ТРЕТМАН ЗА РАСТ НА КОСА

 

Гуна Колаген – третман на целулит

CELULITNI-TRETMANI МК

http://aquamarin.mk/wp-content/uploads/2022/05/CELULITNI-TRETMANI-МК.pdf

Апарат GUNAPHORESIS

GUNAPHORESIS MKD