PET ARTRO FORMULA

PET ARTHRO Formula ПРИДОНЕСУВА ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА НОРМАЛНАТА ОСТЕОАРТИКУЛАРНА ФУНКЦИЈА (КОСКИ И ЗГЛОБОВИ)

ПЕТ Артро формулата е комплементарна храна за кучиња и мачки.

Состав Маст од јачмен, растителни масла и масти од соја 8% и ленено семе 8%, малтодекстрин, моно- и диглицериди на палмово масло, гликозен сируп, Д-глукозамин сулфат 10% (100000 мг), хондроитин сулфат 5% (50000 мг), Производи од преработка на растенија ( Equisetum arvense , Boswellia serrata ), Концентрирани феноли и полифеноли од хидролизирана лигноцелулоза 1% (10000 mg).

Додатоци на кг. Витамини : 3a370 таурин 1000 мг Соединенија на елементи во трагови : 3b814 селен (Хидрокси- аналог на селенометионин) 2,2 мг. Конзерванси : E330 лимонска киселина.

 Упатство за употреба¸Дополнителните извори може да се дадат директно во устата на вашето домашно милениче, само во чинија или да се мешаат со храна. Кај мачките, се предлага да се фаќа GUNA PETformula веднаш околу устата или на задниот дел од шепа, за да се обезбеди спонтана администрација.

Препорачана дневна количина: Кучиња и мачки до 5 кг : 1 g 1-2 пати на ден. Кучиња и мачки од 5 до 10 кг : 2 g 1-2 пати на ден. Кучиња и мачки од 10 до 20 кг : 3 g 1-2 пати на ден. Кучиња од 20 до 30 кг : 4 g 1-2 пати на ден. Кучиња над 30 кг : 5 g 1-2 пати на ден. Чувајте на ладно и суво место. Користете го производот во рок од 30 дена по отворањето. 1 g одговара на приближно 1 см паста.

Произведено во Италија. Генерален застапник Аквамарин Меди Велнес Скопје Бул. Мит. Теодосиј Гологанов 112-1/22 Скопје, тел 02 5127 822 www.aquamarin.mk, маил: akvamarinmv@gmail.com Пакување, туба нето тежина 50 g. Рок на траење: на амбалажа.