ГУНА БИО ЛИФТИНГ

Новите достигнувања во естетската медицина, во доменот на апликација на ГУНА колаген медицинските средства, од 2018 година, се применуваат и во Р. Македонија. Компанијата Аквамарин Меди Велнес ДОО, воспостави директна соработка со фармацевтската компанија ГУНА од Милано, Италија, која е производител на ГУНА колаген медицинските средства, со што се овозможи пласман на наведените производи и на македонскиот пазар.

Активните материи во ГУНА Биолифтинг третманите, како иновативен пристап во естетската медицина, развиени се во Истражувачкиот центар GUNA Laboratories во соработка со миланскиот универзитет. Притоа се споени истражувачките резултати на современата наука со познавањата на повеќевековните искуства на комплементарната медицина.

GUNA BIOLIFTING е естетско-дерматолошки третман кој користејќи колаген со витамини ги активира клеточните процеси и отпочнува процес на ревитализација. Се подобрува метаболизмот на клетката и на меѓуклеточната материја која е носител на функцијата на ткивата и ја поттикнува синтезата на сопствениот колаген во поткожното сврзно ткиво. Колагенот е најзастапен протеин во човековиот организам на кој отпаѓа 6% од телесната маса, а негови својства се цврстина, нерастегливост и нерастворливост. Кожата со користење на овој третман станува природно поздрава, со посвеж изглед и со подобар тонус со измазнети брчки кои настануваат со тек на животот. Постигнатиот резултат се базира на ревитализација на клетките и на чистење на меѓуклеточниот простор.

GUNA BIOLIFTING е безбеден третман, содржи само природни супстанции, не претставува вештачка интервенција во телото, ниту пак содржи материи за пополнување. Ефектот на измазнување на брчките не е последица на «полнење», туку е резултат на подобрување на метаболизмот на ткивата. Со ова не се менува мимиката на лицето, и резултира со видливи промени и подобрувања.

GUNA BIOLIFTING медицинско-естетската биотерапија на најблаг начин помага да се обнови младешкиот изглед на кожата.

Крајна предност на медицинската естетска биотерапија на ГУНА е тоа што таа не се локализира на една брчка, туку поттикнува подмладување на ткивото на целата површина на лицето, вратот и деколтето, односно на регијата каде што се аплицира.

Комбинација на GUNA MD Collagen-ите кои можат да се користат во GUNA BIOLIFTING третмани прикладни се за:

• Редуцирање и елиминирање на брчките на лицето, вратот и деколтето;
• Подигање и затегнување на подбрадокот;
• Затегнување на градите;
• Естетски третман на лузни и стрии;
• Поттикнување на растот на косата;
• Редуцирање и елиминирање на целулитот;

  • разложување на мастите (редуцирање и елиминирање на локални адипоситети, во пределот на абдомен, внатрешна страна на колено, бутови, колкови итн.)

Предности на користење на GUNA MD Collagen за BIOLIFTING

Постигнатите реултати се базираат на ревитализација на клетката и оживување на меѓуклеточниот простор, а не на пополнување (filling).
Се применуваат самостојно, но и пред или после други естетски дерматолошки третмани за зајакнување на нивниот ефект.
До сега нема пријавени несакани ефекти и алергиски реакции од GUNA естетските третмани.
Третманите резултираат со природно, постепено и долгорочно подобрување на изгледот на кожата.
GUNA производите можат да се вклопат во било која линија на производи.

На кој начин активната супстанција навлегува во кожата?

•ГУНА Биолифтинг се изведува од страна на кој било обучен лекар, со убод од дерматолошки микро игли со должина од 4 или 13 милиметри под кожата, во делот на козметолошки активни акупунктурни точки (третманот е придружен со слаба болка)
• Третмани без боцкање, безиглена мезотерапија со Гунафорезис

Гунафорезисот е погоден за областа околу очите и за целото лице кога пациентот не сака да прави инвазивни процедури. Број на процедури: до 35 години, може да се направат 6 процедури, помеѓу 35-45 години – 8 процедури и над оваа возраст – 10 процедури. Добро е да се прави профилактички, а потоа 1 процедура со ГУНА колаген месечно, како доза на одржување. Гунафорезата е нежна, нема игли, а има и шилест емитер што овозможува ефективно третирање на областа околу очите. Многу пријатна процедура, како што е масажата на лице. Веднаш по апликацијата, кожата е сјајна и освежена.

Кои се несаканите ефекти?

Досега, практично не се евидентирани.

Колку третмани се препорачуваат?
• Се препорачува примена на 8-10 третмани, со фреквенција 2 пати седмично првите две седмици, а потоа по еднаш седмично до 10-та апликација. Но сепак динамиката на апликација ја одредува докторот индивидуално за секој пациент посебно.

• Потребно е повторување, по еден третман месечно, по еден месец од последната апликација како доза на одржување.
• Mоже да се применува заедно со било која естетска постапка (пилинг, PRP, ласер, хијалурон итн.)
• Со употреба на Гунафорезис, третманот се врши 10 последователни денови.

Која е цената на третманот?

Конкретната цена ја одредува Вашиот доктор или козметичар, но цената воопшто е пониска од цената на третманот со ботокс или хијалуронска киселина.

Материјалот е подготвен во согласност со насоките и препораките за употребата на инјектибилниот Гуна колаген медицински средства, на компанијата ГУНА, од Милано, Италија.

Ваш Аквамарин Меди Велнес